Η δέσμευση της La Roche-Posay για την ατοπία

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Με τις οικογένειες των ασθενών

 

Οι δερματικές παθήσεις επηρεάζουν συνολικά την ποιότητα ζωής του ανθρώπου.

 

Από την ίδρυσή της, αποστολή της La Roche-Posay είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από δερματικές παθήσεις.

 

Η ατοπική δερματίτιδα αποτελεί ένα πρωταρχικό πεδίο ερευνάς της La Roche-Posay.

 

Η σειρά LIPIKAR, εδώ και 25 χρόνια ανακουφίζει τα παιδιά με ατοπική δερματίτιδα έχοντας συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία ακόμα πιο αποτελεσματικών λύσεων για την αντιμετώπιση της.

 

Η ενεργεία Μοιράσου Ένα Μπλε Μπαλόνι σχεδιάστηκε για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των παιδιών με ατοπική δερματίτιδα – έκζεμα.

 

Στην Ελλάδα η δράση έχει 2 κύριους στόχους: Αρχικά να ενημερώσει τον κόσμο για την πάθηση και τα συμπτώματα της και κυρίως να βοηθήσει τα ίδια τα παιδία και τις οικογένειες τους, που έχουν ανάγκη μια εξειδικευμένη φροντίδα.

 

Σε συνεργασία με ιατρικούς φορείς (Κολλέγιο Αλλεργιολογίας Παίδων, Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Ανδρέας Συγγρός, Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης και Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομειό Πατρών) η La Roche-Posay θα προσφέρει 300 δωρεάν «αγωγές» σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

 

Επιπλέον σε παγκόσμιο επίπεδο στηρίζουμε εκπαιδευτικές δομές, όπως τα σχολεία Ατοπίας ή το σχολείο της Εφαρμογής της Μαλακτικής Φροντίδας, οι οποίες αφορούν ενήλικες και παιδιά, ελπίζοντας να συμβάλλουμε στην καλύτερη κατανόηση της πάθησης και των αγωγών.

 

Σήμερα υπάρχουν 80 σχολεία σε 23 χώρες. Οι αρχές της θεραπευτικής εκπαίδευσης διαμορφώνονται με βάση τις ανταλλαγές εμπειριών με άλλους ασθενείς, τη γνώση και εξειδίκευση, με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας.

 

Περισσότεροι από 415.000 ασθενείς έχουν υποβληθεί σε προγράμματα θεραπείας στο Ιαματικό Κέντρο της La Roche-Posay, από το 1905 (8.000 ασθενείς κάθε χρόνο). Το 2011 αναπτύχθηκαν συνεργασίες με συλλόγους ασθενών με δερματοπάθειες σε πολλές χώρες. La Roche-Posay.

 

Συνιστάται από 25.000 δερματολόγους σε όλο τον κόσμο.

 

Με την επιστημονική κοινότητα

 

• Για περισσότερα από 30 χρόνια, η La Roche Posay, έχει συνεργαστεί με δερματολόγους και ιατρούς εξειδικευμένων ειδικοτήτων σε όλο τον κόσμο. Σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα εχουμε δημιουργήσει εξειδικευμένες προτάσεις περιποίησης και μακιγιάζ που πληρούν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ανθρώπων με ευαίσθητο δέρμα.

 

• Σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα εχουμε δημιουργήσει εξειδικευμένες προτάσεις περιποίησης και μακιγιάζ που πληρούν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των ανθρώπων με ευαίσθητο δέρμα.

Επιπλέον όμως βοηθούν τους γιατρούς να προσφέρουν αποτελεσματικές λύσεις και ανακούφιση στους ασθενείς τους.

 

• Υποστηρίζουμε την εκπαίδευσή τους και το ρόλο τους στην καθημερινή φροντίδα των ασθενών τους.

Συγκεκριμένα μέσω διαφόρων δράσεων οι οποίες περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά εργαστήρια για ογκολογικούς ασθενείς και εκστρατείες ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Για την έρευνα

 

• Στα τέλη του 2010, η La Roche-Posay είχε να επιδείξει περισσότερες από 600 επιδημιολογικές μελέτες και μελέτες παρατήρησης.

 

• Μια ομάδα γιατρών ασχολείται αποκλειστικά με την ανάλυση των ανοιχτών γραμμών καταναλωτών, ζωντανά, σε 26 χώρες.

 

• Το Ίδρυμα La Roche-Posay έχει απονείμει 131 υποτροφίες στη δερματολογία-από την σύστασή του, το 1995.