Γνωρίστε το προηγμένο serum για ακμή της La Roche-Posay

Αν και θεωρείται ένα από τα προβλήματα της εφηβείας, τα στοιχεία έρχονται να ανατρέψουν αυτή την άποψη και να αποδείξουν πως μπορεί να γίνει πρόβλημα και των ενηλίκων. Ο λόγος για την ακμή η οποία, σύμφωνα με έρευνες, «χτυπά» το 40% των γυναικών μεταξύ 20-40 ετών (1) είτε ως... πρωτοεμφανιζόμενη δερματική πάθηση είτε ως επανεμφάνιση μιας επίμονης εφηβικής ακμής στην ενήλικη ζωή.

Ακμή στις ενήλικες γυναίκες: Γιατί συμβαίνει;
Η ακμή, ή acne vulgaris, είναι μια πάθηση του λιπαρού δέρματος κατά την οποία οι σμηγματογόνοι αδένες υπερλειτουργούν και παράγουν περίσσεια σμήγματος με αποτέλεσμα να φράσσονται οι πόροι από νεκρά κύτταρα και σμήγμα. Κάποιες φορές, η διαδικασία σταματά σε αυτό το σημείο, οδηγώντας στο σχηματισμό μαύρων & λευκών στιγμάτων – είναι η λεγόμενη «μη φλεγμονώδης ακμή». Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται μέσα σε αυτό το ευνοϊκό για εκείνα περιβάλλον από πλεονάζον σμήγμα και νεκρά κύτταρα. Αποτέλεσμα: προκαλούν φλεγμονή στο δέρμα, η οποία οδηγεί σε επιφανειακά κόκκινα σπυράκια με πύον (φλύκταινες) ή σε βαθύτερες, σκληρές και επώδυνες αλλοιώσεις (οζίδια και κύστεις), στην «φλεγμονώδη ακμή», δηλαδή.

«Στις ενήλικες γυναίκες η ακμή χαρακτηρίζεται από φλεγμονώδεις κύστεις στην περιοχή της γνάθου και στο λαιμό», εξηγεί η καθηγήτρια Δρ. Brigitte Dreno, δερματολόγος και Πρόεδρος του Τμήματος Δερματολογίας- Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νάντης στη Γαλλία και διευκρινίζει: «Αν και το 50-60% των περιπτώσεων μοιάζουν με την εφηβική ακμή, η ακμή ενηλίκων παρουσιάζει εντονότερη περίσσεια σμήγματος, η οποία οδηγεί σε κλειστούς φαγέσωρες και επιφανειακές φλεγμονώδεις αλλοιώσεις». Αναμφίβολα πρόκειται για μια κατάσταση που, σε όποια φάση της ζωής του ατόμου και αν εμφανιστεί, έχει σημαντικό ψυχολογικό αντίκτυπο στην αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή του.

Effaclar Ultra Concentrated Serum: Η προηγμένη απάντηση της La Roche-Posay

Ερεθισμοί, μαύρα στίγματα, σημάδια ακμής: η La Roche-Posay, η #1 μάρκα περιποίησης που συνιστούν οι δερματολόγοι παγκοσμίως (2), μελετώντας σε βάθος τη «συμπεριφορά» της ακμής ενηλίκων αλλά και τα «θέλω» των γυναικών που βρίσκονται αντιμέτωπες με αυτή, δημιούργησε το πρώτο serum για δέρμα με τάση ακμής. Το Effaclar Ultra Concentrated Serum είναι ειδικά σχεδιασμένο για ενήλικες και εξασφαλίζει αποδεδειγμένη, άμεση αποτελεσματικότητα με ορατή βελτίωση του δέρματος από την 1η κιόλας μέρα.

Η σύνθεσή του εμπεριέχει έναν συνδυασμό απολεπιστικών και καταπραϋντικών ενεργών συστατικών σε υψηλές συγκεντρώσεις, για μέγιστη αποτελεσματικότητα στο ενήλικο δέρμα με τάση ακμής συγκεκριμένα:

- LHA (0.45%): Πρόκειται για παράγωγο του σαλικυλικού οξέος το οποίο απολεπίζει απαλά το δέρμα και βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. 
- Σαλικυλικό οξύ (1.5%): Είναι φυσικής προέλευσης. Διεισδύει βαθύτερα στο δέρμα αποφράσσει τους πόρους και προλαμβάνει τη συσσώρευση σμήγματος.
- Γλυκολικό οξύ (3.5%): Συντίθεται φυσικά από ζαχαρότευτλα. Ενεργοποιεί την κυτταρική ανανέωση, βελτιώνει τη λάμψη και τη διαύγεια του δέρματος, και έχει υψηλή αποτελεσματικότητα στα σημάδια ακμής.
- Νιασιναμίδη (2%): Υπάρχει φυσικά στο σώμα μας και είναι γνωστή και ως βιταμίνη Β3. Η νιασιναμίδη ενισχύει τον δερματικό φραγμό, μειώνει συσφίγγει τους πόρους και φωτίζει τις σκούρες κηλίδες.
- Ιαματικό νερό La Roche-Posay (2%): Προσφέρει καταπράυνση και ανακουφίζει από την αίσθηση δυσφορίας.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: το 83% των ατόμων που έλαβαν μέρος σε κλινική μελέτη, δήλωσαν ότι το δέρμα τους φαινόταν πιο λείο και η υφή του βελτιώθηκε από το πρώτο κιόλας πρωί.(3) Πανίσχυρα αποδείχτηκαν τα αποτελέσματα του ορού και μετά από 4 εβδομάδες χρήσης με τους ερεθισμούς να υποχωρούν κατά 45%, τα μαύρα στίγματα κατά 20% και τα σημάδια κατά 49%. Μάλιστα, ακόμα και μετά τη διακοπή της χρήσης, ο ορός Effaclar Ultra Concentrated Serum κατέδειξε αποτελεσματική δράση ενάντια στην επανεμφάνιση των δερματικών ατελειών. (4) Extra bonus: τα αποτελέσματα που παρουσίασε στα σημάδια γήρανσης, με το 92% των γυναικών στη μελέτη αυτοαξιολόγησης να αναφέρουν ότι μείωσε τις λεπτές γραμμές – γεγονός που οφείλεται στον εμπλουτισμό της σύνθεσης με γλυκολικό οξύ, γνωστό για την αντιγηραντική του δράση. Η υψηλή ανοχή και η ευχάριστη υφή ολοκληρώνουν το προφίλ αυτού του προηγμένου serum που αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στην αντιμετώπιση της ακμής ενηλίκων.

Πηγές:
1. Muguet Cuenot L, et al. Int J Dermatol2018;57:278-283,
2. Πηγή: Έρευνα που διεξήχθη στην αγορά δερμοκαλλυντικών, η οποία διενεργήθηκε από την AplusA και άλλους συνεργάτες κατά την περίοδο Ιανουάριος 2021-Ιούλιος 2021, που περιελάμβανε δερματολόγους σε 34 χώρες, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 82% του παγκόσμιου ΑΕΠ
3. Δοκιμή αυτοαξιολόγησης, κατά το πρώτο πρωί, καθώς και μετά από 7 ημέρες, 14 ημέρες και 4 εβδομάδες εφαρμογής.
4. 51 γυναίκες καυκάσιας καταγωγής. Αποτελέσματα μετά από 4 εβδομάδες εφαρμογής, με μέτρηση των αλλοιώσεων από δερματολόγο.