Προστασία από τη φωτογήρανση προσώπου με σεβασμό στο περιβάλλον

Κάθε συζήτηση που αφορά στη γήρανση της επιδερμίδας εστιάζει όχι τόσο στη φυσιολογική διαδικασία που φέρνει το πέρασμα του χρόνου, όσο στους παράγοντες που επιταχύνουν την εμφάνισή της - με πρώτο στη λίστα, τον ήλιο. 

Αν και οι υπεριώδεις ακτίνες (UV) αντιπροσωπεύουν μόνο το 6.8% της συνολικής ηλιακής ακτινοβολίας που φτάνει στην επιφάνεια της γης, είναι και οι πιο επιβλαβείς για την ομορφιά αλλά και την υγεία της επιδερμίδας. Η UV ακτινοβολία διακρίνεται στις ακτίνες UVA οι οποίες αποτελούν το 95% της υπεριώδους ακτινοβολίας που φτάνει στη γη και στις ακτίνες UVB, που αντιστοιχούν στο υπόλοιπο 5%  – και οι δύο είναι βλαπτικές για το δέρμα, αλλά σε διαφορετικά επίπεδα. Συγκεκριμένα, οι UVB είναι εκείνες που ευθύνονται για το μαύρισμα αλλά και το ηλιακό έγκαυμα ενώ οι UVA φτάνουν βαθύτερα στο δέρμα, έως το χόριο, καταστρέφουν τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης (τα βασικά δομικά «υλικά» που κρατούν το δέρμα νεανικό και σφριγηλό), και θεωρούνται ο βασικός ένοχος όχι μόνο για τη φωτογήρανση αλλά και για φωτοδερματοπάθειες, υπερμελάγχρωση καθώς και καρκίνο του δέρματος.

Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει πως οι ακτίνες UVA μεγάλου μήκους κύματος και οι UVA πολύ μεγάλου μήκους κύματος, είναι οι πιο επικίνδυνες καθώς διεισδύουν βαθύτερα από όλο το φάσμα των UVA, και έχουν τόσο βιολογικές όσο και κλινικές επιπτώσεις στο δέρμα. Συγκεκριμένα, σε βιολογικό επίπεδο η έκθεση σε ακτίνες UVA μεγάλου μήκους κύματος οδηγεί σε οξειδωτικό στρες, βλάβες στο DNA και μια σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις, μεταβολές στην επιδερμίδα αλλά και στη σύνθεση της μελανίνης στο χόριο. Σε κλινικό επίπεδο, προκαλεί τόσο την άμεση όσο και την επίμονη υπερμελάγχρωση, μπορεί να επιδεινώσει φλεγμονώδεις παθήσεις όπως η ακμή, να οδηγήσει σε φωτογήρανση και σε καρκίνο του δέρματος.

Εδώ αξίζει να τονίσουμε πως η φωτογήρανση δεν συμβαίνει ξαφνικά – είναι μια διαδικασία που εξελίσσεται αθόρυβα, σε βάθος χρόνου, καθώς οι βλάβες από την έκθεση στον ήλιο χωρίς την κατάλληλη αντηλιακή προστασία, συσσωρεύονται και σταδιακά εκδηλώνονται με τα σημάδια της φωτογήρανσης στην επιδερμίδα όπως είναι οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες, η χαλάρωση, οι καφέ κηλίδες. Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο να φοράμε καθημερινά αντηλιακό, όχι μόνο το καλοκαίρι στην παραλία, και να επιλέγουμε με προσοχή την αντηλιακή σύνθεση που θα εμπιστευτούμε: θα πρέπει να διαθέτει υψηλό ή και πολύ υψηλό δείκτη προστασίας, μια καλή αναλογία φίλτρων UVA- που θα καλύπτουν οπωσδήποτε και από τις UVA μεγάλου μήκους κύματος- και UVB αλλά και να σέβεται τη θαλάσσια ζωή καθώς όλο και περισσότερες έρευνες μιλούν για τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις ορισμένων αντηλιακών φίλτρων στον θαλάσσιο κόσμο.

Αν κάπου εδώ σκέφτεστε ότι θα χρειαστεί να επενδύσετε αρκετό από τον λιγοστό χρόνο σας για να βρείτε αντηλιακό προσώπου που να καλύπτει όλες αυτές τις απαραίτητες προδιαγραφές, και να είναι και ευχάριστο στη χρήση, σας έχουμε καλά νέα: δεν θα χρειαστείτε κάτι περισσότερο από μια επίσκεψη στο κοντινότερό σας φαρμακείο! Εκεί θα σας περιμένει το Anthelios UVMUNE400 Invisible Fluid SPF50+, που κλείνει στην καρδιά του ένα νέο, αποκλειστικό φίλτρο της L’Oréal, το Mexoryl 400. Μετά από 10 χρόνια πρωτοποριακών ερευνών, είναι το μοναδικό φίλτρο UV που προστατεύει ακόμα και από τις πιο επιβλαβείς ακτίνες UV, τις UVA πολύ μεγάλου μήκους κύματος (ultra μακρές UVA). Το Mexoryl 400 προσφέρει μέγιστη προστασία σε κάθε τύπο  επιδερμίδας και κάθε φωτότυπο, αποτρέπει τις βλάβες στο DNA των κυττάρων και προλαμβάνει τα σημάδια της φωτογήρανσης, εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα δέρματος και είναι τέλεια ενσωματωμένο σε μια σύνθεση με ανάλαφρη, ευχάριστη υφή που γίνεται ένα με την επιδερμίδα χωρίς να αφήνει την παραμικρή υποψία λευκού ίχνους.

Plus: Το Anthelios UVMUNE400 Invisible Fluid SPF50+ είναι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο και αγαπάει τη θαλάσσια ζωή όσο και την επιδερμίδα σας! Δοκιμασμένο σε 7 υδρόβια είδη, το αντηλιακό φίλτρο UVMUNE400 πληροί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ώστε να ελαχιστοποιείται ο αντίκτυπός του στο περιβάλλον. Μάλιστα, εκτός από τις δοκιμές σε γλυκό νερό για τα αντηλιακά φίλτρα, η La Roche-Posay πήγε ένα βήμα πιο πέρα: σε συνεργασία με διεθνείς εμπειρογνώμονες όπως το Επιστημονικό Κέντρο του Μονακό, ανέπτυξε πρότυπα δοκιμών στο θαλασσινό νερό, που καταδεικνύουν ότι οι αντηλιακές συνθέσεις της συνολικά, και όχι μόνο τα συστατικά τους, σέβονται περισσότερο τη θαλάσσια ζωή ενώ τα οργανικά φίλτρα UV δεν προκαλούν λεύκανση των κοραλλιών ούτε επηρεάζουν τη φωτοσυνθετική απόδοση των συμβιωτικών μικροαλγών – τι άλλο να ζητήσετε από ένα αντηλιακό προσώπου για να γίνει το αγαπημένο σας;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ