Συνέπειες ευαίσθητου δέρματος

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Αν έχετε ευαίσθητο τύπο δέρματος, ήρθε η ώρα να μάθετε τις συνέπειες που έχει στην καθημερινότητα.

 

Ζώντας με το ευαίσθητο δέρμα: οι πραγματικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής

 

Από τη στιγμή που γεννιέστε, κάθε στιγμή της κάθε μέρας, το δέρμα μας περιβάλλει με έναν προστατευτικό φραγμό.

 

Μας καλύπτει από τα στοιχεία της φύσης, τα χτυπήματα, τις προσκρούσεις και τις αμέτρητες βλαβερές ουσίες του περιβάλλοντος.

Κι όμως, συχνά θεωρούμε δεδομένο τον τεράστιο ρόλο που διαδραματίζει το δέρμα στη ζωή μας.

 

Ωστόσο, για έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων, το δέρμα αποτελεί πρόβλημα.

 

Το δέρμα τους έχει γίνει ευαίσθητο και δεν ανέχεται πλέον σιωπηρά τις ταλαιπωρίες της καθημερινής ζωής. Έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του με συμπτώματα, όπως ερυθρότητα, φαγούρα, τσίμπημα…

 

Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, οι γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα αισθάνονται ότι θα πρέπει να αποκλείσουν τις καταστάσεις «υψηλού ρίσκου», που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν ενδεχομένως να ζήσουν μια ήρεμη και γεμάτη ζωή.

 

Τα εξειδικευμένα δερματολογικά εργαστήρια της La Roche Posay μοιράζονται τη δική τους ματιά στις πραγματικές επιπτώσεις που έχει το ευαίσθητο δέρμα στη ζωή των γυναικών και σας συμβουλεύουν πώς θα ανακτήσετε τον έλεγχο.

 

Το πρωινό πρόγραμμα περιποίησης μπορεί να επηρεάσει όλη την υπόλοιπη μέρα

 

Το πρωί, ενώ είστε ακόμα μισοκοιμισμένη, μπαίνετε στον πειρασμό να απολαύσετε ένα ζεστό ντους.

 

Όμως, σε πολλές γυναίκες, η παρατεταμένη έκθεση στο ζεστό νερό αφήνει μια αίσθηση τραβήγματος και ορατά κοκκινισμένο δέρμα.

 

Τα αναψοκοκκινισμένα μάγουλα μετά βίας υποδηλώνουν αυτοπεποίθηση, ενώ πολλές γυναίκες μπορεί να νιώσουν ανασφαλείς. Καθόλου ενθαρρυντικό όταν έχετε μια σημαντική παρουσίαση ή συνέντευξη για δουλειά εκείνο το πρωί!

 

Η επιστήμη πίσω από τις εμπειρίες των γυναικών με ευαίσθητο δέρμα:

 

Πρόκειται για ένα κλασικό σενάριο. Το ζεστό νερό στο πρωινό ντους πυροδοτεί την απελευθέρωση ισταμίνης στο δέρμα, δίνοντας το έναυσμα για μια αλυσιδωτή αντίδραση ερεθισμού.

 

Είναι σημαντικό να κάνετε σύντομα ντους με χλιαρό νερό. Επίσης, τα αλκαλικά σαπούνια απογυμνώνουν το δέρμα από τον προστατευτικό του φραγμό – γι’ αυτό, προτιμήστε τα νερά micellaire και τα γαλακτώματα καθαρισμού.

 

Το λάθος make-up μπορεί να βάλει φρένο στην κοινωνική σας ζωή

 

Ενώ πολλές γυναίκες βλέπουν το make-up σαν μια στιγμή καθαρής απόλαυσης και αυτοέκφρασης, για τα μέλη της κοινότητας του ευαίσθητου δέρματος, ο διάδρομος με τα προϊόντα μακιγιάζ μπορεί να μοιάζει με ναρκοπέδιο.

 

Το δέρμα μπορεί να καίει, να έχει φαγούρα και να τσιμπάει μετά την εφαρμογή του make-up και συχνά να γίνεται ανομοιόμορφο και με λεκέδες -δηλαδή το αντίθετο από τον πρωταρχικό στόχο του make-up!

 

Έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη τους στο make-up, οι γυναίκες εκείνες αναγκάζονται να συμμετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις άβαφες ή να τις αποκλείουν μια και καλή.

 

Η επιστήμη πίσω από τις εμπειρίες των γυναικών με ευαίσθητο δέρμα:

 

Πολλές γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα επενδύουν χρόνο και χρήμα σε αλλεργικά δερματικά τεστ, προσπαθώντας απεγνωσμένα να εντοπίσουν το ένα και μοναδικό συστατικό που είναι υπεύθυνο για την ταραχώδη σχέση τους με το make-up.

 

Όταν τα τεστ βγαίνουν αρνητικά, εύλογα αισθάνονται απογοήτευση και απελπισία. Η αλήθεια είναι ότι το ευαίσθητο δέρμα είναι πιο δύσκολο να προσδιοριστεί από την αλλεργία και κάθε γυναίκα χρειάζεται να βρει τους δικούς της παράγοντες ερεθισμού.

 

Μια στρατηγική είναι να ελέγχετε προσεκτικά τις ετικέτες του προϊόντος: βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα είναι δοκιμασμένα σε ευαίσθητο και αλλεργικό δέρμα, με μινιμαλιστική σύνθεση, χωρίς άρωμα, αλκοόλ και γνωστά αλλεργιογόνα, όπως το νικέλιο.

Εξοπλισμένο με προϊόντα από εξειδικευμένες μάρκες, το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να ανακαλύψει και πάλι την ομορφιά του, ενώ εσείς θα πειραματίζεστε διασκεδάζοντας με τις τελευταίες τάσεις!

 

Το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να στερήσει από τις γυναίκες τον ύπνο τους

 

Ένας από τους πιο δυσάρεστους και αναπάντεχους τρόπους, με τους οποίους το ευαίσθητο δέρμα εμπλέκεται στην ποιότητα ζωής μιας γυναίκας, είναι η διατάραξη του ύπνου.

 

Ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός γυναικών παραπονιούνται ότι ξυπνούν με ένα ενοχλητικό αίσθημα τσιμπήματος και φαγούρας στο πρόσωπό τους -δηλαδή, ένα βάρβαρο ξύπνημα, εάν κατάφεραν να κλείσουν μάτι και ένα απαίσιο ξεκίνημα της ημέρας!

 

Η επιστήμη πίσω από τις εμπειρίες των γυναικών με ευαίσθητο δέρμα:

 

Τα συμπτώματα του ευαίσθητου δέρματος συχνά κορυφώνονται νωρίς το πρωί, προκαλώντας ορισμένες γυναίκες να ξυπνήσουν πολύ πιο νωρίς. Ο λόγος;

 

Τις πρώτες πρωινές ώρες, υπάρχει έντονη παραγωγή ισταμίνης (του διαβιβαστή που προκαλεί κνησμό), η οποία μπορεί να πυροδοτήσει τα συμπτώματα του ευαίσθητου δέρματος.

 

Τα πιο προηγμένα προϊόντα νυχτερινής περιποίησης διατηρούν τον έλεγχο των αισθημάτων αυτών, με στόχο να βοηθήσουν τις γυναίκες να ξυπνήσουν και να αισθάνονται ήρεμες και αναζωογονημένες.