Ώριμο δέρμα: Χρειάζεται αντηλιακή κρέμα και τον χειμώνα!

Τρεις είναι οι κινήσεις στην καθημερινή ιεροτελεστία φροντίδας που αποτελούν τη βάση του skincare είτε μιλάμε για νεανικό είτε για ώριμο δέρμα, καθώς «απαντούν» σε ζωτικής σημασίας ανάγκες του: ο καθαρισμός, η ενυδάτωση (ενισχυμένη με αντιγηραντικά συστατικά μετά τα 25) και η αντηλιακή προστασία

Οι ειδικοί τονίζουν με κάθε ευκαιρία ότι η επιδερμίδα θα πρέπει σε κάθε ηλικία να προστατεύεται από τις ακτίνες UV – με άλλα λόγια, τονίζουν πόσο σημαντική είναι η χρήση αντηλιακής κρέμας και τον χειμώνα, μέσα στην πόλη, όχι μόνο το καλοκαίρι στην παραλία, καθώς η υπεριώδης ακτινοβολία υπάρχει γύρω μας όλο το χρόνο, προκαλώντας φθορές στο δέρμα με τρόπο ύπουλο και σιωπηλό.

Γνωρίστε τον «εχθρό» σας

Η υπεριώδης ακτινοβολία που φτάνει στη γη διακρίνεται στην UVB και την UVA. Οι ακτίνες UVB μπλοκάρονται από τα σύννεφα και αποτελούν το 5% των ακτίνων UV που φτάνουν στη γη. Διεισδύουν στην ανώτερη στοιβάδα του δέρματος, ενεργοποιούν τη διαδικασία του μαυρίσματος και ευθύνονται για τα ηλιακά εγκαύματα ενώ έχει αποδειχθεί ότι προάγουν τον καρκίνο του δέρματος, την υπερμελάγχρωση και ορισμένες δερματοπάθειες.

Οι ακτίνες UVA αποτελούν το υπόλοιπο 95% της ηλιακής ακτινοβολίας που φτάνει στη γη και, αντίθετα με τις UVB, δεν μπλοκάρονται από τα σύννεφα, διεισδύουν βαθύτερα και προκαλούν βλάβες σε όλες τις στιβάδες του δέρματος οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στη φωτογήρανση, ευθύνονται για φωτοδερματοπάθειες και υπερμελάγχρωση, ενώ παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Μάλιστα, οι UVA μεγάλου και πολύ μεγάλου μήκους διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα από όλο το φάσμα των UVA και έχουν τόσο βιολογικές όσο και κλινικές επιπτώσεις στο δέρμα αλλά και στο ανοσοποιητικό, προάγουν την άμεση αλλά και την επίμονη υπερμελάγχρωση, επιδεινώνουν φλεγμονώδεις παθήσεις όπως η ακμή, οδηγούν σε σημάδια φωτογήρανσης με την πάροδο του χρόνου αλλά και σε καρκίνο του δέρματος.

Όταν, δε, η ηλιακή ακτινοβολία συνδυαστεί με την ατμοσφαιρική ρύπανση των αστικών κέντρων, τότε προκύπτει ένας ακόμα εχθρός της επιδερμίδας: είναι η λεγόμενη φωτορύπανση, η οποία εντείνει το οξειδωτικό στρες και θεωρείται υπεύθυνη για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σημαδιών πρόωρης γήρανσης (ρυτίδες, σκούρες, κηλίδες, θαμπάδα κ.ά).

Ώριμο δέρμα: όσα χρειάζεται, σε μία κίνηση!

Με την πάροδο του χρόνου, η επιδερμίδα έχει ανάγκη μαζί με την ενυδάτωση και από αντιγηραντική φροντίδα η οποία αφενός διορθώνει άμεσα τυχόν υπάρχοντα σημάδια γήρανσης ενώ παράλληλα προλαμβάνει τη δημιουργία νέων. Και φυσικά, πιστός «σύμμαχος» της υγείας και της ομορφιάς (και) του ώριμου δέρματος είναι η αντηλιακή κρέμα, κάθε μέρα του χρόνου. Αν όλα αυτά τα δεδομένα σάς μοιάζουν με μια περίπλοκη skincare εξίσωση που χρειάζεται να λύσετε προκειμένου να βρείτε το ιδανικό προϊόν καθημερινής φροντίδας, θα σας απαντήσουμε: έχετε δίκιο! Τα καλά νέα, όμως, είναι πως την εξίσωση αυτή την έλυσε η La Roche-Posay στα επιστημονικά της εργαστήρια, υπογράφοντας ένα νέο σύγχρονο υβριδικό προϊόν που συνδυάζει την αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος με δερματολογικά συστατικά που διορθώνουν ορατά τα σημάδια γήρανσης- το όνομά του: Anthelios Age Correct SPF50.

Για πρώτη φορά, η εξαιρετικά υψηλή προστασία συναντά την αποτελεσματικότητα ενός προηγμένου προϊόντος αντιγηραντικής περιποίησης, ώστε η επιδερμίδα σας απολαμβάνει την απόλυτη φροντίδα, με μία μόνο κίνηση. Κάθε ενεργό συστατικό στο Anthelios Age Correct SPF50 επιλέχθηκε με προσοχή, για την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά του ενάντια στα σημάδια γήρανσης – συγκεκριμένα περιέχει:
 
- Υαλουρονικό Οξύ, με μοριακή δομή που το βοηθάει να διεισδύει βαθύτερα, γεμίζοντας ορατά το δέρμα
- LHA, που απομακρύνει απαλά τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, με δράση 7 φορές πιο ισχυρή από το σαλικυλικό οξύ
- PHE- Ρεσορκινόλη, η οποία διορθώνει τις σκούρες κηλίδες, λειαίνει την υφή και βελτιώνει τη φωτεινότητα του δέρματος
- Νιασιναμίδη, με ισχυρή δράση ενάντια στην ερυθρότητα και την υπερμελάγχρωση
- Γλυκερίνη, που ενυδατώνει και ενδυναμώνει τον επιδερμιδικό φραγμό, αυξάνοντας την περιεκτικότητα της κεράτινης στιβάδας σε νερό, για δέρμα απαλό και ελαστικό
- Ιαματικό Νερό La Roche-Posay, πλούσιο σε σελήνιο, το οποίο αποδεδειγμένα διαθέτει αντιοξειδωτικές, καταπραϋντικές και απαλυντικές ιδιότητες, καθώς και αντιερεθιστική δράση.

Όσο για το υψηλό επίπεδο προστασίας που προσφέρει το Anthelios Age Correct SPF50, βασίζεται στη νέα τεχνολογία Cellox-B3. Ειδικά σχεδιασμένη να περιορίζει τις κυτταρικές βλάβες που προκαλούνται καθημερινά από την έκθεση στις UVA/UVB, στις IR-A και στη ρύπανση, η Cellox-B3 Tech παρέχει στο δέρμα ολοκληρωμένη προστασία τόσο από τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες όσο και από το οξειδωτικό στρες. Συγχρόνως, το αντηλιακό φίλτρο Mexoryl XL παρέχει προστασία ευρέος φάσματος από τις UVA/UVB ενώ οι βιταμίνες B3 και Ε, μαζί με το Ιαματικό Νερό La Roche Posay προστατεύουν από τη ρύπανση και την οξείδωση.

Σχεδιασμένο να χρησιμοποιείται καθημερινά, το Anthelios Age Correct SPF50 προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση με μια ανάλαφρη, μη λιπαρή υφή που απορροφάται αμέσως, προστασία ευρέος φάσματος από την ηλιακή ακτινοβολία, αντιοξειδωτική δράση και δράση κατά της ρύπανσης. Συγχρόνως, διορθώνει ορατά τα σημάδια γήρανσης μέσα σε 4 εβδομάδες καθημερινής χρήσης- συγκεκριμένα παρατηρείται: - 15% μείωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών - 15% αύξηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας - 26% μείωση των σκούρων κηλίδων (ποσοστό που φτάνει το 29% μετά από 8 εβδομάδες) - 74% μείωση των λεπτών, ρυπογόνων σωματιδίων στην επιδερμίδα, χάρη στην προηγμένη αντιοξειδωτική του δράση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ