Υπεροξείδιο του βενζοϋλίου για τη θεραπεία της ακμής

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Μάθετε όλες τις πληροφορίες για το τι είναι το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και πως βοηθά στη θεραπεία της ακμής.

 

Μπείτε στη La Roche-Posay και βρείτε περισσότερα!

 

Γιατί το Υπεροξείδιο του Βενζοϋλίου χρησιμοποιείται στη θεραπεία κατά της ακμής;

 

Τα Υπεροξείδιο του Βενζοϋλίου, εμφανίζεται στον Κατάλογο Απαραίτητων Φαρμάκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και αποτελεί μια δημοφιλή θεραπεία για την ακμή όπως επίσης και για τον αποχρωματισμό.

 

Λόγω της ισχυρής αντιβακτηριδιακής και αντιφλεγμονώδους δράσης του στο δέρμα, το Υπεροξείδιο του Βενζοϋλίου έχει αναγνωριστεί ως θεραπεία κατά της ακμής.

 

Οι αντισηπτικές ιδιότητες του υπεροξειδίου το κάνουν ειδικό στη μείωση των βακτηρίων στην επιφάνεια του δέρματος, όπως επίσης, των λευκών και των μαύρων στιγμάτων.

 

Ένας άλλος λόγος που κάνει το Υπεροξείδιο του Βενζοϋλίου δημοφιλές ανάμεσα σε όσους/ες υποφέρουν από ακμή είναι γιατί η χρήση του είναι ασφαλής σε συνδυασμό με προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ.

 

Αυτό είναι ένα τρομερό μπόνους για όσους/ες θέλουν να απαλλαγούν από τα σπυράκια τους γιατί σημαίνει ότι μπορούν να συνδυάζουν θεραπείες με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

 

Ανεπιθύμητες δράσεις:

 

  Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ανεπιθύμητες δράσεις περιλαμβάνουν ήπιο τσούξιμο ή καύσο, φαγούρα, ξηρότητα στο δέρμα, ξεφλούδισμα και ερυθρότητα.

 

Παρόλο που οι ανεπιθύμητες αυτές δράσεις είναι συνηθισμένες, όσοι/ες υποφέρουν από ακμή, συχνά αισθάνονται ότι στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν το δέρμα τους , στην πραγματικότητα του προξενούν ακόμα μεγαλύτερη φθορά.

 

Αν αισθανθείς μια πιο σοβαρή αντίδραση, όπως δυσκολία στην αναπνοή ή οίδημα, το πιο πιθανό είναι να έχεις μια αλλεργική αντίδραση στη θεραπεία και θα πρέπει άμεσα να συμβουλευτείς γιατρό.

 

Το Υπεροξείδιο του Βενζοϋλίου χρησιμοποιείται επίσης στη λεύκανση των δοντιών και στον αποχρωματισμό (ντεκαπάζ) των μαλλιών. Όσοι/ες το χρησιμοποιούν πριν τον ύπνο θα πρέπει να προσέχουν πολύ και να απλώνουν καλά την κρέμα ή το gel για να μην ξεβάψει τις μαξιλαροθήκες.

 

Ένα άλλο δύσκολο θέμα συνδέεται με όσους/ες χρησιμοποιούν το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ως θεραπεία για την ακμή του στήθους και της πλάτης, πολλοί από τους πάσχοντες παραπονούνται ότι ξεβάφει το χρώμα των ρούχων τους.

 

Το βαμβάκι είναι ιδιαίτερα ευπαθές στο ξέβαμμα γι αυτό να αποφεύγετε αυτό το υλικό και να φροντίζετε ώστε το προϊόν να έχει απορροφηθεί πριν χρησιμοποιήσετε λευκά σεντόνια.

 

Μύθοι:

 

Είναι αλήθεια ότι το Υπεροξείδιο του Βενζοϋλίου κάνει το δέρμα σου χειρότερο στη διάρκεια της θεραπείας;

 

Όταν κάνεις θεραπεία στο δέρμα με Υπεροξείδιο του Βενζοϋλίου , είναι σημαντικό να καταλάβεις πώς θα πρέπει να χρησιμοποιείς την κρέμα ή το gel σου.

 

Μην μπαίνεις στον πειρασμό να φορτώνεις

 

Υπεροξείδιο του Βενζοϋλίου πάνω σε ακόμα περισσότερο Υπεροξείδιο του Βενζοϋλίου, τα σπυράκια δεν θα εξαφανιστούν πιο γρήγορα με πιο πολύ προϊόν, στην πραγματικότητα το δέρμα σου θα χειροτερέψει.

 

Αν χρησιμοποιείς υπερβολική κρέμα ή gel, το δέρμα θα γίνει υπερβολικά ξηρό και τραχύ και κάποιοι από τους πάσχοντες, αναφέρουν ακόμα και σημάδια γήρανσης.

 

Μήπως το δέρμα σου χειροτερεύει αφότου σταματήσεις την αγωγή με Υπεροξείδιο του Βενζοϋλίου;

 

Αν το δέρμα σου γίνει υπερβολικά εξαρτημένο από την αγωγή, ίσως η ακμή σου να επανέλθει επιδεινωμένη όταν διακόψεις τη χρήση της.

 

Είναι σημαντικό να υιοθετήσεις την προσέγγιση «από λίγο και συχνά», για να μην προκαλέσεις αναίτια φθορά στο δέρμα σου και το κάνεις εξαρτημένο από το Υπεροξείδιο του Βενζοϋλίου.

 

Η χρήση της αγωγής με μέτρο, μια φορά την ημέρα είναι αρκετή για να βελτιώσει τη όψη στα σπυράκια.

 

Επομένως, αν χρησιμοποιείς Υπεροξείδιο του Βενζοϋλίου σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες που περιέχουν σαλικυλικό οξύ, χρησιμοποίησέ το με μέτρο και με ασφάλεια για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα!

 

Το άρθρο αυτό παρέχει γενικές πληροφορίες. Συμβουλέψου το δερματολόγο σου πριν ξεκινήσεις ή δοκιμάσεις κάποια νέα πρακτική

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

placeholder Η Αντιμετώπιση της φλεγμονώδους ακμής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Ψυχολογία στην ακμή
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Ευαίσθητο δέρμα: ακούμε πώς αισθάνεστε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ