ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ…

Έκζεμα: έξυπνοι τρόποι να το αντιμετωπίσουμε

Έκζεμα: έξυπνοι τρόποι να το αντιμετωπίσουμε

Το έκζεμα είναι μια τοπική δερματίτιδα, η οποία έχει ως συνέπεια να δημιουργείται ερυθρότητα στο δέρμα, προκαλώντας πολλές φορές έντονη φαγούρα.

Για την ακρίβεια  το έκζεμα δημιουργείται όταν το δέρμα δεν παράγει αρκετά φυσικά έλαια ώστε να διατηρείται ενυδατωμένο και καταστρέφεται το φυσικό τείχος προστασίας που υπάρχει στην επιφάνειά του.

Τότε αποκτά ρυτίδες,  με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά μέσα στα οποία συσσωρεύονται ακαθαρσίες, βακτήρια, μύκητες και ιοί που προκαλούν φλεγμονή. 

Για την καλύτερη αντιμετώπιση του εκζέματος είναι σημαντικό  να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας ακόμη και στις περιόδους που το έκζεμα  δεν βρίσκεται σε έξαρση. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε  μία  ενυδατική κρέμα, κυρίως μετά το πλύσιμο, έτσι ώστε να διατηρείται υγιές το δέρμα.

Όταν εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια

Τη στιγμή που δείτε τις πρώτες κοκκινίλες δεν πρέπει να τις  παραμελήσετε. Όταν δείτε ότι το δέρμα αρχίζει να αποκτά κόκκινο χρώμα, να γίνεται πιο ξηρό και να συνυπάρχει φαγούρα, σημαίνει ότι οι άμυνες  προστασίας του δέρματος έχουν αρχίσει να καταρρέουν.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο δερματολόγος συστήνει τη χρήση ενυδατικής κρέμας χωρίς ερεθιστικά συστατικά όπως αρώματα, τα οποία προκαλούν ερεθισμό του δέρματος .  Αυτού του είδους  οι κρέμες, όταν η πάθηση βρίσκεται σε έξαρση, είναι ιδιαίτερα χρήσιμες καθώς περιορίζουν τη φλεγμονή, ανακουφίζουν από τη φαγούρα και θεραπεύουν το δέρμα.

  • Facebook

Προτεινόμενα για σένα

Προβολή όλων των άρθρων

Η La Roche Posay προτείνει

Δες όλα τα προϊόντα