Αντιηλιακή Προστασία Προσώπου

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Το πρόσωπο μας είναι από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματος μας λόγω του ότι το δέρμα μας είναι πιο λεπτό.

 

Διάβασε περισσότερα στο site της La Roche-Posay!

 

Το δέρμα μας είναι εκ φύσεως πιο λεπτό σε ορισμένες περιοχές του σώματός μας. Γύρω από τα μάτια, τα αυτιά, τα χείλη… κάποιες περιοχές είναι πιο ευαίσθητες από άλλες στις επιπτώσεις του ήλιου. Το ίδιο ισχύει και για τις περιοχές του δέρματος που εμφανίζουν τακτικά έκζεμα ή άλλους τύπους δερματικών αντιδράσεων όπως είναι ο έρπης.

 

Ένα στικ για την προστασία των ευαίσθητων περιοχών

 

Οι συχνά παραμελημένες περιοχές όπως αυτή γύρω από τα μάτια, τη μύτη, τα αυτιά, το σβέρκο και οι ουλές ή οι ελιές του δέρματος είναι τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος. Σε περίπτωση που εκτεθούν υπερβολικά στον ήλιο, είναι τα πρώτα που θα υποκύψουν στις καταστροφικές επιδράσεις των ακτινών UVB και UVA. Για να αποφύγετε την υπερέκθεση των περιοχών αυτών, πρέπει να τις προστατέψετε χρησιμοποιώντας δείκτη υψηλής προστασίας.

 

Τα Δερματολογικά Εργαστήρια La Roche-Posay ανέπτυξαν το προϊόν ΑΝΤΗΕLIOS Stick Zone για τις ευαίσθητες περιοχές με δείκτη SPF 50+ και συσκευασία για γρήγορή εφαρμογή που δε χρειάζεται επάλειψη.

 

Προστασία και απαλότητα των χειλιών

 

Τα χείλη είναι εκ φύσεως πολύ ευαίσθητα, δεν έχουν κερατίνη στιβάδα ή σμηγματογόνους αδένες και έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη προστασία. Καθημερινά είναι εκτεθειμένα σε σκληρές συνθήκες (ακτίνες UV, αέρας, κλπ), με αποτέλεσμα το δέρμα των χειλιών να λεπταίνει και να γίνεται πιο ευερέθιστο με τον καιρό.

 

Για να καταπολεμήσουν την ξηρότητα και την αίσθηση τραβήγματος, τα Δερματολογικά Εργαστήρια La Roche-Posay δημιούργησαν το ANTHELIOS Stick χειλιών SPF50+, χωρίς άρωμα, το οποίο προλαμβάνει την ξηρότητα, ενώ ταυτόχρονα θρέφει τα χείλη.

 

Χάρη στον πολύ υψηλό δείκτη προστασίας του, προστατεύει τα χείλη αποτελεσματικά από τις ακτίνες UVB και UVA.

 

Προστατέψτε και τα μάτια σας

 

Το δέρμα δεν είναι το μοναδικό όργανο που αντιδρά στις ακτίνες UV. Τα μάτια και τα βλέφαρα είναι εξαιρετικά ευαίσθητες περιοχές. Για την προστασία από το έντονο φως και την πρόληψη των βλαβών του αμφιβληστροειδούς, το να φοράτε γυαλιά με τη σήμανση προδιαγραφών CE, είναι εξίσου σημαντικό,όπως να φοράτε αντηλιακό.

 

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες γυαλιών: μόνο οι κατηγορίες 3 και 4 είναι κατάλληλες για το έντονο ηλιακό φως όπως είναι στην παραλία ή στο βουνό.

 

Το ευαίσθητο δέρμα έχει ανάγκη ειδικής προστασίας

 

Το δέρμα με τάση ατοπίας αντιδρά πιο έντονα από άλλους τύπους δέρματος σε περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως είναι το κρύο, η ζέστη, οι ακτίνες UV και η ρύπανση. Το δέρμα αυτού του τύπου είναι ήδη εξαιρετικά εύθραυστο, ενώ γίνεται ακόμα πιο ευαίσθητο στους άμεσους και μακροπρόθεσμους κινδύνους της έκθεσης στον ήλιο. Η εφαρμογή του σωστού αντηλιακού μπορεί να αποτρέψει ως ένα βαθμό την αίσθηση δυσφορίας.

 

Πρωτοπόρος στην αντηλιακή προστασία, τα Δερματολογικά Εργαστήρια La Roche-Posay δημιουργούν προϊόντα φροντίδας του δέρματος εμπλουτισμένα με Ιαματικό νερό με αντιοξειδωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, που διατίθενται σε διάφορες υφές για κάθε τύπο έκθεσης και δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του ευαίσθητου δέρματος. Το ANTHELIOS XL Ultra-Light Fluid SPF50+ και η κρέμα ANTHELIOS Cream SPF50+ είναι ιδανικά για τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος, προσφέρουν πολύ υψηλή προστασία κατά των μακρών ακτινών UVA σε είτε μια εξαιρετικά ανάλαφρη υφή ή σε υφή κρέμας.