Μύθοι και αλήθειες για το ευαίσθητο δέρμα

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Ανακαλύψτε 6 μύθους και αλήθειες για το ευαίσθητο δέρμα και πώς να αποκτήσετε μια ήρεμη επιδερμίδα.

 

Προστατέψτε το ευαίσθητο δέρμα από την καθημερινότητα: απλά βήματα για μια ήρεμη επιδερμίδα

 

Για τις γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα, ακόμα και η πιο συνηθισμένη μέρα μπορεί να κρύβει εχθρούς.

 

Μεταβολές στη θερμοκρασία, ο κλιματισμός, το σκληρό νερό… αμέτρητοι ερεθιστικοί παράγοντες που όλοι τους μπορούν να απελευθερώσουν το αίσθημα δυσφορίας.

Θεωρώντας ότι δέχεται επίθεση σε όλα τα μέτωπα, το δέρμα μουδιάζει, καίει και τσιμπάει. Εύλογα, οι γυναίκες αυτές αναζητούν διαρκώς λύσεις που θα ηρεμήσουν και θα προστατέψουν το δέρμα τους... Και είναι πρόθυμες να δοκιμάσουν σχεδόν τα πάντα!

 

Διαδικτυακά forums προτείνουν σπιτικά γιατρικά, όπως μάσκες με μέλι, βρώμη, αβοκάντο, ακόμα και σοκολάτα. Όσο γευστικό κι αν είναι το περιεχόμενο του ντουλαπιού της κουζίνας σας, το πιο πιθανό είναι να βλάψει και όχι να γιατρέψει.

 

Στην πραγματικότητα, καθώς μπορεί να περιέχουν πιθανά αλλεργιογόνα και ερεθιστικά, με αυτές οι αυτοσχέδιες θεραπείες, ίσως καταλήξετε με ένα κατακόκκινο πρόσωπο.

 

Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της άνεσης είναι η κατάλληλη και εξειδικευμένη φροντίδα για το ευαίσθητο δέρμα. Ωστόσο, ορισμένα βήματα που θα ακολουθήσετε στην καθημερινότητά σας, μπορούν επίσης να κάνουν τη διαφορά.

 

Κάνετε το κουίζ μας και μάθετε πώς θα κρατήσετε το ευαίσθητο δέρμα σας σε ζώνη ασφαλείας.

 

Ένα απολαυστικό, ζεστό ντους θα με βοηθήσει να καταπραΰνω το ευαίσθητο δέρμα μου. Σωστό ή λάθος;

 

ΛΑΘΟΣ Η έκθεση του ευαίσθητου δέρματος στο ζεστό ή στο κρύο, ενεργοποιεί την έκκριση ισταμίνης που μπορεί να πυροδοτήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση ερεθισμού.

 

Επειδή δεν μπορείτε να αλλάξετε τον καιρό, προτιμήστε να κάνετε σύντομα ντους ή μπάνιο με χλιαρό νερό.

 

Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία του δέρματος. Σωστό ή λάθος;

 

ΣΩΣΤΟ Η έκθεση στον ήλιο είναι ασύμβατη με τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

 

Οι ακτίνες UV πυροδοτούν το οξειδωτικό στρες και τη μικρο-φλεγμονή στο δέρμα, γι' αυτό βεβαιωθείτε ότι η προστασία ευρέος φάσματος από τις UVA-UVB και τις μακρές UVA αποτελεί μέρος του καθημερινού σας προγράμματος περιποίησης.

 

Ένα ποτήρι κρασί θα βοηθήσει τόσο εμένα όσο και το δέρμα μου να χαλαρώσει. Σωστό ή λάθος;

 

ΛΑΘΟΣ Το αλκοόλ διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα, επιδεινώνοντας προβλήματα, όπως η ερυθρότητα και οι εξάψεις.

 

Επιπλέον, αφυδατώνει την επιδερμίδα, εξασθενίζει ακόμα περισσότερο τον εύθραυστο φραγμό του ευαίσθητου δέρματος και τον αφήνει εκτεθειμένο σε στρεσογόνους παράγοντες.

 

Η διατροφή μου δεν μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ερεθισμού στο δέρμα μου. Σωστό ή λάθος;

 

ΛΑΘΟΣ Ουσίες, όπως η καψαϊκίνη, που περιέχονται σε πικάντικα πιάτα πυροδοτούν υποδοχείς ερεθισμού στο δέρμα, προκαλώντας σε ορισμένες περιπτώσεις πόνο, φαγούρα και τράβηγμα, καθώς και ορατή έξαψη. Μερικές φορές το άνοστο είναι καλύτερο...

 

Αν κόψω το τσιγάρο θα κάνω καλό στο ευαίσθητο δέρμα μου. Σωστό ή λάθος;

 

ΣΩΣΤΟ Η νικοτίνη στο τσιγάρο προκαλεί σπασμούς στα τριχοειδή αγγεία του δέρματος, παρεμβαίνοντας στην μικροκυκλοφορία και στα επίπεδα υγρασίας.

Αφυδατωμένο και εκτεθειμένο στο οξειδωτικό στρες, το δέρμα του καπνιστή είναι πολύ πιο ευάλωτο σε εξωγενείς επιθετικούς παράγοντες.

Η διατήρηση του ευαίσθητου δέρματος σε ένα περιβάλλον χωρίς καπνό μπορεί να συμβάλλει στην ανακούφιση από τη δυσφορία.

 

Τα συναισθήματά μου δεν επηρεάζουν το ευαίσθητο δέρμα μου. Σωστό ή λάθος;

 

ΛΑΘΟΣ Το στρες και η έντονη συγκίνηση προκαλούν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων στο δέρμα, πυροδοτώντας τόσο την έξαψη όσο και το αίσθημα δυσφορίας.

 

Πολλές γυναίκες βρίσκουν ότι η πρακτική της συνειδητότητας ή παρόμοιες τεχνικές χαλάρωσης αποτελούν έναν πολύτιμο σύμμαχο για να διατηρούν την άνεση του ευαίσθητου δέρματός τους.

 

Κάνετε σήμερα μια θετική αρχή για να ανακτήσετε τον έλεγχο του ευαίσθητου δέρματός σας. Η συνταγή της επιτυχίας; Έξυπνες επιλογές στον τρόπο ζωής σε συνδυασμό με εξειδικευμένες δερμοκαλλυντικές λύσεις που θα αποκαταστήσουν την άνεση του δέρματος.

 

Με την σωστή φροντίδα, οι γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους στο μέγιστο.