Πώς να μειώσεις τον κνησμό και να βελτιώσεις τον ύπνο στο έκζεμα;

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Μήπως το έκζεμα δεν αφήνει το παιδί σας να κοιμηθεί λόγω του επίμονου κνησμού κατά τη διάρκεια της νύχτας;

 

Μάθετε για την πρωτοποριακή κλινική μελέτη που διενεργήθηκε από τη La Roche-Posay, την ειδικό στο ατοπικό δέρμα, και η οποία αποδεικνύει ότι η εφαρμογή ενός στοχευμένου, καθημερινού προγράμματος περιποίησης για το δέρμα με έκζεμα πριν από τον ύπνο μπορεί να μειώσει στο μισό τον κνησμό και να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου.

 

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα αυτό.

 

Ποια προϊόντα μπορούν να μειώσουν τον κνησμό και να βελτιώσουν τον ύπνο στα άτομα με ατοπική δερματίτιδα;

 

Ο κνησμός (φαγούρα) επηρεάζει τον ύπνο των ενηλίκων και των παιδιών με ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα. Για την ακρίβεια, τα παιδιά με ατοπικό δέρμα χάνουν 1 ώρα ύπνου κάθε νύχτα λόγω του κνησμού.

 

Η La Roche-Posay, η ειδικός στο ατοπικό δέρμα, πραγματοποίησε μια κλινική μελέτη σε 51 ασθενείς (ενήλικες και παιδιά) με έκζεμα, με στόχο να διερευνήσει τον αντίκτυπο ενός καθημερινού προγράμματος περιποίησης στη μείωση του κνησμού και τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

 

Στη μελέτη διαπιστώθηκε ότι η καθημερινή χρήση ενός υποκατάστατου σαπουνιού, όπως το LIPIKAR Syndet AP+, και η εφαρμογή μιας μαλακτικής κρέμας κάθε βράδυ, όπως το LIPIKAR Baume AP+, μειώνει την ένταση και τη διάρκεια του κνησμού μέχρι και στο μισό και βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου.

 

Προϊόντα που βοηθούν το ξηρό, κνησμώδες έκζεμα και την απώλεια ύπνου Από τη La Roche-Posay, την ειδικό στο ατοπικό δέρμα

 

Το βασικό σύμπτωμα της ατοπικής δερματίτιδας είναι ο κνησμός (φαγούρα). Η επίμονη επιθυμία του ασθενή να ξύσει τις ξηρές, ερυθρές δερματικές αλλοιώσεις με την τραχιά υφή μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο και να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής του.

 

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε περισσότερα για το αντίκτυπο που μπορεί να έχει το έκζεμα στην ποιότητα του ύπνου.

 

Οι δερματολόγοι που συνεργάζονται με τη La Roche-Posay, την ειδικό στο ατοπικό δέρμα, παρατήρησαν ότι η χρήση ενός υποκατάστατου σαπουνιού, όπως το LIPIKAR Syndet AP+, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για το δέρμα με έκζεμα, σε συνδυασμό με την εφαρμογή μιας μαλακτικής κρέμας κάθε βράδυ μπορεί να μειώσουν τον κνησμό και κατά συνέπεια να βελτιώσουν τον ύπνο και την ποιότητα ζωής, τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών.

 

Για να επαληθεύσει την υπόθεση αυτή, η La Roche-Posay πραγματοποίησε κλινική μελέτη με στόχο την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων αυτού του προγράμματος περιποίησης.

 

Μια μοναδική κλινική μελέτη για το δέρμα με έκζεμα και την ποιότητα του ύπνου

 

• Ποιοι: 51 ασθενείς, 24 ενήλικες και 27 παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω.

• Σοβαρότητα εκζέματος: Μέτριας έως βαριάς μορφής ατοπικό έκζεμα, 42 στην κλίμακα SCORAD.

• Διάρκεια μελέτης: 2 εβδομάδες, με κλινική αξιολόγηση των ασθενών κατά τις ημέρες 0 και 14.

• Πρόγραμμα: Εφαρμογή του LIPIKAR Syndet σε κάθε ντους/μπάνιο.

 

Εφαρμογή του LIPIKAR Baume AP+ τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, συνήθως το βράδυ.

 

Αποτελέσματα: το κατάλληλο πρόγραμμα περιποίησης εξασφαλίζει λιγότερο κνησμό και περισσότερο ύπνο!

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος περιποίησης, ο συνδυασμός των LIPIKAR Syndet AP+ και LIPIKAR Baume AP+ αποδείχθηκε αποτελεσματικός στη μείωση της επιθυμίας για ξύσιμο, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου και η γενικότερη ποιότητα της καθημερινής ζωής.

 

Τα πορίσματα της μελέτης σε αριθμούς:

 

• Κνησμός (φαγούρα): -41% σε ένταση και -38% σε διάρκεια

• Απώλεια ύπνου: +35% σε ποιότητα ύπνου και +42% σε διάρκεια ύπνου

• Συνολική βελτίωση ποιότητας ζωής: +73%

 

Συμπέρασμα: με τα κατάλληλα προϊόντα μπορείτε να αντιμετωπίσετε το έκζεμα και να βελτιώσετε τον βραδινό σας ύπνο

 

Για τα άτομα που ταλαιπωρούνται από ατοπικό έκζεμα και χάνουν πολύτιμες ώρες ύπνου λόγω του κνησμού και του ξυσίματος, τώρα σίγουρα υπάρχει ελπίδα!

 

Αποδείχθηκε ότι η χρήση του LIPIKAR Syndet AP+ σε κάθε ντους ή μπάνιο και η εφαρμογή του LIPIKAR Baume AP+ κάθε βράδυ μειώνουν τον κνησμό μέχρι και στο μισό.

 

Για πιο ξεκούραστες νύχτες και καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

1. Τα στατιστικά στοιχεία του άρθρου αυτού προέρχονται από τις δύο παρακάτω μελέτες: Impact of Atopic Dermatitis on Health-Related Quality of Life in Spanish Children and Adults: The PSEDA Study, 323 patients Disease severity, scratching, and sleep quality in patients with atopic dermatitis, Bruce G Bender, 20 patients