Superfoods για καλύτερη υγεία και δέρμα

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Μάθετε όλα τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν τα superfoods ώστε να αποκτήσετε καλύτερη υγεία και δέρμα.

 

Μπείτε στη La Roche-Posay και βρείτε περισσότερα!

 

Τρέφοντας το δέρμα σου από έξω προς τα μέσα: Πιθανότατα έχεις ακούσει για τα superfoods. Έχει γίνει ένας trendy όρος για οποιαδήποτε τροφή έχει σούπερ οφέλη για τον οργανισμό σου.

 

Η τρέλα με τα superfoods έχει κάνει μερικούς από εμάς να αλλάζουμε τα πατατάκια με κέιλ (kale) και την κόκα κόλα μας με νερό καρύδας.

 

Ενώ τα πιθανά οφέλη που έχουν κάποιες τροφές για την υγεία, έχουν πλήρως τεκμηριωθεί, μόλις πρόσφατα έγιναν γνωστά τα οφέλη που μπορεί να έχει και το δέρμα μας από τα superfoods.

 

Ποιες τροφές κάνουν καλό στο δέρμα μου;

 

Έχεις ακούσει ποτέ για κάποια δίαιτα για το δέρμα; Ε, λοιπόν, τα superfoods μπορούν σίγουρα να ενταχθούν στη δική σου! Η λέξη “Superfood” γεννήθηκε από τα sites υγείας και ευεξίας για να περιγράψει τις τροφές που είναι φορτωμένες με όλα τα καλά.

 

Τα Superfoods φυσιολογικά περιέχουν πλήθος υγιεινών θρεπτικών συστατικών τα οποία με τη σειρά τους περιέχουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα.

 

Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να προστατεύσουν τον οργανισμό μας από τη φθορά των κυττάρων και να προλάβουν ασθένειες, ενώ οι βιταμίνες βοηθούν το καρδιαγγειακό σύστημα, διατηρούν τα οστά υγιή και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

 

Τα καρότα είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α. Η Βιταμίνη Α βοηθά στην εξάλειψη των ατελειών όπως είναι τα σπυράκια εμποδίζοντας τη συσσώρευση κυττάρων στην επιφανειακή στιβάδα του δέρματος.

 

Η υπερπαραγωγή κυττάρων είναι πιθανό να προκαλέσει φράξιμο των πόρων από τον συνδυασμό νεκρών κυττάρων και σμήγματος. Εξασφάλισε ότι έχεις τα βέλτιστα επίπεδα Βιταμίνης Α προσθέτοντας καρότα στο διαιτολόγιό σου.

 

Επίσης το νεροκάρδαμο περιέχει βιταμίνη Α, όπως επίσης και βιταμίνη C. Η βιταμίνη C είναι σημαντική για τον οργανισμό σου γιατί είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την επανόρθωση.

 

Ποιες τροφές κάνουν καλό στην υγεία μου;

 

Το κέιλ (πράσινο, φυλλώδες λαχανικό), ίσως το πιο trendy από τα superfoods, περιέχει φυτοθρεπτικά συστατικά, τα οποία βρίσκονται σε φυτικές τροφές και προάγουν την καλή υγεία.

 

Τέλειος είναι και ο σολομός! Περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία δεν μπορεί να παράγει μόνο του το σώμα και βοηθούν στους πόνους των αρθρώσεων.

 

Τα αυγά είναι superfoods εξαιρετικά καλά για όσους θέλουν να περιορίσουν τις θερμίδες στο διαιτολόγιό τους ή να έχουν ένα πιο υγιεινό πρωινό. Τα αυγά περιέχουν κατά προσέγγιση, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, αλλά μόνο 72 θερμίδες.

 

Επιπλέον, τα αυγά έχουν απίστευτα πολλές χρήσεις και εύκολα εντάσσονται σε γεύματα ακόμα και από τις πρωτάρες.

 

Αντίθετα με πολλά άλλα φρούτα, τα αβοκάντο είναι πλούσια σε υγιεινά λίπη (ναι, τα λίπη μπορούν να είναι και υγιεινά!) περισσότερο από ό,τι σε υδατάνθρακες.

 

Ξεχωρίζουν επίσης γιατί περιέχουν 20 διαφορετικά μέταλλα και βιταμίνες, ανάμεσά τους, βιταμίνες K, C & E. Ένα ακόμα πλεονέκτημα αυτών των φρούτων είναι ότι δεν περιέχουν χοληστερόλη και έχουν χαμηλά επίπεδα κορεσμένων λιπών.

 

Τα superfoods αυτά, θα σε βοηθήσουν να αισθάνεσαι υπέροχα εσωτερικά και εξωτερικά. Με μεγάλη γκάμα πλεονεκτημάτων για την υγεία και το δέρμα, τα superfoods μπορούν να σε βοηθήσουν να νοιώθεις καλά εσωτερικά και να δείχνεις καλά εξωτερικά.

 

Το άρθρο αυτό παρέχει γενικές πληροφορίες. Συμβουλέψου το δερματολόγο σου πριν ξεκινήσεις ή δοκιμάσεις κάποια νέα πρακτική