Χρονοβόρα η αντιμετώπιση της ακμής

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Δυστυχώς, δεν υπάρχει γρήγορη λύση για την ακμή.

 

Όσο κι αν το ευχόμαστε, η ακμή δεν φεύγει γρήγορα , οι θεραπείες ακμής θα πρέπει να δοκιμάζονται για μήνες και οι κρέμες να εφαρμόζονται επιμελώς για εβδομάδες πριν δούμε τα οποιαδήποτε αποτελέσματα- όμως γιατί παίρνει τόσο καιρό να απαλλαγούμε από την ακμή;

 

Δεν στοχεύουμε την αιτία

 

Καταρχήν είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ακμή προκαλούν αρκετοί παράγοντες, κάτι που εν μέρει εξηγεί γιατί είναι τόσο δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Αντίθετα με άλλες δερματικές παθήσεις, είναι δύσκολο να ελέγξουμε τι προκαλεί την ακμή.

 

Το διαιτολόγιο, το lifestyle οι μη ισορροπημένες ορμόνες, η υπερβολική παραγωγή σμήγματος και οι κακές συνήθειες, συγκαταλέγονται στις μεταβλητές που ενδέχεται να είναι η αιτία της ακμής μας.

 

Εφόσον εντοπίσουμε την αιτία, είναι ευκολότερο να επιλέξουμε τις κατάλληλες θεραπείες κατά της ακμής, ο περιορισμός όμως της λίστας, μπορεί να μας πάρει αρκετό καιρό!

 

Προσπάθησε να περιορίσεις το χρόνο που σου παίρνει για να εντοπίσεις τι προκαλεί τις εξάρσεις ακμής, κρατώντας ένα ημερολόγιο δέρματος.

 

Καταγράφοντας τις «κακές» μέρες, τότε που η ακμή σου έχει εξάρσεις, όπως και το τι έκανες, τι έφαγες, τι χρησιμοποίησες εκείνη τη μέρα, είναι ένας καλός τρόπος να περιορίσεις αυτά που βοηθούν ή βλάπτουν το δέρμα σου.

 

Θα είναι ευκολότερο να φτάσεις στη ρίζα του προβλήματος, αν μπορείς να δεις ότι τις μέρες που βγάζεις σπυράκια, τρως μια συγκεκριμένη τροφή, φοράς ένα συγκεκριμένο μέικαπ ή κάνεις μια συγκεκριμένη δραστηριότητα.

 

Αντιμετωπίζουμε το λάθος πρόβλημα

 

Στη διαδρομή που κάνουμε για να εντοπίσουμε την αιτία της ακμής μας, είναι πιθανό να καταλήξουμε να χρησιμοποιούμε τις λάθος θεραπείες , που στην ουσία, κάνουν τα υπάρχοντα σπυράκια μας , ακόμα χειρότερα.

 

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι σημαδιών ακμής, τα οποία απαιτούν διαφορετικές θεραπείες.

 

Αν αντιμετωπίσεις με λάθος τρόπο ένα σπυράκι μπορεί να το κάνεις να διαρκέσει για περισσότερο καιρό ή και να χειροτερέψει.

 

Αν διαπιστώσεις ότι το δέρμα σου αρχίζει να φλεγμαίνει ή να μην έχει άνεση, αφότου έχεις ξεκινήσει μια θεραπεία, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διακόψεις και να συμβουλευτείς ένα γιατρό. Με τον τρόπο αυτό θα σιγουρευτείς ότι δεν προκαλείς βλάβη στο δέρμα σου.

 

Περιμένοντας να βγει η θεραπεία για την ακμή

 

Συχνά, το να μαθαίνουμε ότι δεν υπάρχει θεραπεία για την ακμή, μας εκπλήσσει και μας αποκαρδιώνει , μας κάνει να νοιώθουμε ότι τα σπυράκια μας δεν θα φύγουν ποτέ.

 

Ωστόσο, το να ακολουθούμε με συνέπεια τη σωστή αγωγή, είναι δίχως άλλο ο πιο σωστός τρόπος, γιατί, παρόλο που η ακμή δεν θεραπεύεται, τα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία, με συνεχή θεραπεία.

 

Το άρθρο αυτό παρέχει γενικές πληροφορίες. Συμβουλέψου το δερματολόγο σου πριν ξεκινήσεις ή δοκιμάσεις κάποια νέα πρακτική

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

placeholder Αντιμετώπιση ακμής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Σπυράκια στο πρόσωπο & αντιμετώπιση
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Σπυράκια: Να τα σπάσω ή όχι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ