Πώς τα αντηλιακά προσώπου προλαμβάνουν τα σημάδια από τον ήλιο

Είναι γεγονός: οι εποχές της αθωότητας κάτω από τον ήλιο, όπου το μαύρισμα ήταν ο απόλυτος στόχος του καλοκαιριού, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον είναι αποδεδειγμένο πέρα από κάθε αμφιβολία πως η έκθεση στον ήλιο είναι επικίνδυνη για το δέρμα και οδηγεί σε ηλιακά εγκαύματα, οξειδωτικό στρες, , φωτογήρανση, αλλεργίες, υπερμελάγχρωση, βλάβες στο DNA και, σε ορισμένες περιπτώσεις, καρκίνο του δέρματος.

Οι ακτίνες UV (υπεριώδης ακτινοβολία) είναι οι υψηλότερης ενέργειας ακτίνες από το σύνολο της ηλιακής ακτινοβολίας που φτάνει σε εμάς. Δεν μας ζεσταίνουν, όπως κάνει το ορατό φως και η υπέρυθρη ακτινοβολία, αλλά επηρεάζουν σοβαρά την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας. Η υπεριώδης ακτινοβολία περιλαμβάνει τις ακτίνες UVB και τις UVA, οι οποίες αποτελούν το 95% των ακτίνων UV που φτάνουν στη γη. Η ακτινοβολία UVB διεισδύει στις επιφανειακές στοιβάδες του δέρματος και είναι «υπεύθυνη» για το ηλιακό έγκαυμα, το μαύρισμα αλλά και την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος ενώ η UVA εισχωρεί βαθύτερα, δημιουργεί βλάβες σε όλες τις στοιβάδες του δέρματος, από την επιδερμίδα μέχρι το χόριο, όπου πυροδοτεί τις διαδικασίες που συνδέονται με τη φωτογήρανση, ενώ υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που δείχνουν ότι και οι UVA παίζουν ρόλο στον καρκίνο του δέρματος. Μάλιστα, οι UVA μεγάλου και πολύ μεγάλου μήκους κύματος (Ultra μακρές UVA), είναι εκείνες που διεισδύουν βαθύτερα από όλο το φάσμα των UVA, με επιπτώσεις βιολογικές και κλινικές επιπτώσεις στο δέρμα και το ανοσοποιητικό.

Σε βιολογικό επίπεδο, η έκθεση στις Ultra μακρές UVA οδηγεί βραχυπρόθεσμα σε οξειδωτικό στρες, βλάβες στο DNA και μεταλλάξεις, μεταβολές στη σύνθεση της μελανίνης στο χόριο και μειωμένη ανοσοαπόκριση. Σε κλινικό επίπεδο, οι Ultra μακρές UVA προάγουν τόσο την άμεση όσο και την επίμονη υπερμελάγχρωση, μπορεί να επιδεινώσουν ορισμένες φλεγμονώδεις παθήσεις όπως η ακμή, ενώ με την πάροδο του χρόνου οδηγούν σε σημάδια φωτογήρανσης (κηλίδες, ρυτίδες) αλλά και σε καρκίνο του δέρματος.

Όλες αυτές οι επικίνδυνες για το δέρμα διεργασίες που προκαλούνται από τις ακτίνες UVB και UVA συμβαίνουν καθημερινά, από το πρώτο λεπτό της ημέρας που ο ήλιος βλέπει την επιδερμίδα. Όμως υπάρχει τρόπος να την προστατέψουμε αποτελεσματικά και αυτός δεν είναι άλλος από τα αντηλιακά που θωρακίζουν το δέρμα από τις βλαπτικές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Για αυτό το λόγο οι ειδικοί τονίζουν με κάθε ευκαιρία: ένα αντηλιακό με μια καλή αναλογία φίλτρων UVA και UVB είναι απαραίτητο να αποτελεί το τελευταίο βήμα του καθημερινού skincare!

Πρωτοπόρος για περισσότερα από 25 χρόνια στο κεφάλαιο «Αντηλιακή προστασία», η La Roche-Posay παρουσιάζει τη μεγαλύτερη επανάσταση στην προστασία UV τα τελευταία χρόνια: τo Anthelios  UVMUNE 400 κλείνει στην καρδιά του το Mexoryl 400, το καινοτόμο, αποκλειστικό αντηλιακό φίλτρο της L’Oréal που αντιμετωπίζει τις επιβλαβείς ακτίνες UVA αλλά και τις Ultra μακρές UVA ενώ παρέχει μέγιστη προστασία ενάντια στις βλαβερές επιπτώσεις της έκθεσης στην ακτινοβολία UVB. Οι συνθέσεις με MEXORYL 400 στοχεύουν στο οξειδωτικό στρες, στην υπερμελάγχρωση, στις βλάβες στο DNA, στις επιπτώσεις της φωτορύπανσης και τα σημάδια της φωτογήρανσης όπως τις ρυτίδες, την έλλειψη ελαστικότητας και τις κηλίδες.

Έτσι, το Anthelios UVMUNE 400 Invisible Fluid SPF50+ και η UVMUNE 400 Hydrating Cream SPF50+ επαναπροσδιορίζουν τα όρια στην αντηλιακή προστασία, καλύπτοντας το κενό που υπήρχε απέναντι στις Ultra μακρές UVA, ενώ εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα δέρματος και προστασία από τις βαθιές κυτταρικές βλάβες, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη των σημαδιών πρόωρης γήρανσης. Το UVMUNE 400 Invisible Fluid SPF50+  έχει λεπτόρρευστη υφή ενώ η UVMUNE 400 Hydrating Cream SPF50+ έχει απαλή υφή κρέμας, και τα δύο είναι δοκιμασμένα σε δέρμα ευαίσθητο, αντιδραστικό, ακόμα και δυσανεκτικό στον ήλιο. Είναι πολύ ανθεκτικά στο νερό, την άμμο και τον ιδρώτα και είναι σχεδιασμένα να περιορίζουν το τσούξιμο στα μάτια, χάρη στην Τεχνολογία NETLOCK, που εξασφαλίζει υψηλή προστασία σε μία αόρατη υφή, καθόλου λιπαρή, καθόλου κολλώδη, που δεν «τρέχει».

Το UVMUNE 400 Invisible Fluid SPF50+  και η UVMUNE 400 Hydrating Cream SPF50+ κυκλοφορούν σε εκδοχή χωρίς άρωμα αλλά και σε εκδοχή με χρώμα για να επιλέξετε την ιδανική για εσάς αντηλιακή φροντίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ