ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ηλιακό Έγκαυμα: «Δεν τσιγκουνεύομαι πια για την προστασία!»

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_article_default.jpg

Με την ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα της, η Λένα καιγόταν εύκολα στον ήλιο. Για να μην καίγεται και να προστατεύεται καλύτερα η επιδερμίδα της, συμβουλεύτηκε δερματολόγο. Έκτοτε, μπορεί να απολαμβάνει τα οφέλη του ήλιου με απόλυτη ασφάλεια. Η Λένα μας περιγράφει την εμπειρία της.

ΑΙΤΙΑ ΗΛΙΑΚΟΥ ΕΓΚΑΥΜΑΤΟΣ

Λένα, πώς εμφανίστηκε το ηλιακό έγκαυμα;

Πέρυσι το καλοκαίρι πήγα διακοπές στη θάλασσα. Επειδή ήθελα να μαυρίσω, κάθισα στον ήλιο από την αρχή των διακοπών μου ουσιαστικά χωρίς να προσέξω. Μάλιστα χρησιμοποίησα στην επιδερμίδα μου και λάδι Monoi και ψηνόμουν στον ήλιο όλη την ημέρα… Το αποτέλεσμα ήταν ότι κατέληξα με εξαιρετικά επίπονο και σοβαρό ηλιακό έγκαυμα.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΗΛΙΑΚΟΥ ΕΓΚΑΥΜΑΤΟΣ

Τι ακριβώς νιώθατε;

Η επιδερμίδα μου έκαιγε και άρχισα να ξεφλουδίζω. Έπρεπε να χρησιμοποιώ κρέμες αναδόμησης κάθε βράδυ και να φοράω μπλουζάκι στην παραλία, ακόμα κι όταν κολυμπούσα. Χρειάστηκαν αρκετές ημέρες για να σβήσει η κοκκινίλα. Το επόμενο καλοκαίρι, ορκίστηκα ότι δεν θα έκανα τα ίδια λάθη! Έτσι, πριν φύγω για διακοπές, προγραμμάτισα ένα ραντεβού με δερματολόγο.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΗΛΙΑΚΟΥ ΕΓΚΑΥΜΑΤΟΣ

Τι σας συνέστησε;

Μου συνέστησε να χρησιμοποιώ αντηλιακή κρέμα SPF 50 ώστε να περιορίσω την έκθεσή μου, να αποφεύγω την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 12.00 και 4.00 μ.μ… και πολλά άλλα πράγματα! Χάρη σε αυτές τις συμβουλές, φέτος κατάφερα να μαυρίσω χωρίς να καώ! Έτσι, τώρα δεν τσιγκουνεύομαι πια για την προστασία μου και μάλιστα φοράω και καπέλο στην παραλία!»

  • Facebook

Προτεινόμενα για σένα

Προβολή όλων των άρθρων