ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ…

Η φροντίδα των ματιών μας

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_focuson_default.jpg

Πολύ λεπτό, ελάχιστα προστατευμένο και φυσικά επιρρεπές σε πολλές επιδράσεις, το περίγραμμα των ματιών είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του προσώπου. Επομένως, τόσο για τα μάτια όσο και για το περίγραμμά τους, η απαλότητα είναι ζωτικής σημασίας.

ΦΥΣΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΜΑΤΙΩΝ

Η δακρυϊκή μεμβράνη: φυσική προστασία

Η επιφάνεια του ματιού διαθέτει ένα είδος φυσικής ασπίδας κατά των διαφόρων εξωτερικών επιδράσεων (ερεθιστικά, σκόνη, κ.ά.): το δακρυϊκό υγρό. Αποτελούμενο κυρίως από οργανικά άλατα, γλυκόζη και οξυγόνο, θρέφει την επιφανειακή στιβάδα του κερατοειδούς χιτώνα. Αν εξασθενίσει, η δακρυϊκή μεμβράνη δεν μπορεί πια να επιτελέσει τον προστατευτικό της ρόλο. Τότε εμφανίζονται ενοχλήσεις: μάτια που δακρύζουν, κοκκινίλα, ξηρότητα ή φαγούρα.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ;

Η ζώνη που περιβάλλει τα μάτια: μια ζώνη αντιδραστική

Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι τέσσερις φορές πιο λεπτή από αυτή στο υπόλοιπο σώμα. Επίσης, οι σμηγματογόνοι αδένες στην περιοχή αυτή είναι λίγοι και έτσι ο υδρολιπιδικός μανδύας δεν είναι τόσο καλά εξοπλισμένος για να πραγματοποιεί τον παραδοσιακό προστατευτικό του ρόλο. Με τους 10.000 βλεφαρισμούς την ημέρα, το περίγραμμα των ματιών είναι η πρώτη περιοχή που υποφέρει από κόπωση και ενδείξεις γήρανσης: μαύροι κύκλοι, σακούλες και λεπτές γραμμές. Όλα αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάνουν την περιοχή γύρω από τα μάτια πιο ευαίσθητη, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται γενικώς ερεθιστικό μακιγιάζ και ακατάλληλα καλλυντικά, όπως αυτά που περιέχουν αλλεργιογόνα συστατικά ή αρώματα. Αυτές οι καθημερινές μικρο-επιδράσεις οδηγούν καμιά φορά σε αλλεργικές αντιδράσεις, όπως αμυδρή κοκκινίλα, ξηροδερμία, κνησμός, οίδημα, κ.ά.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΜΑΤΙΑ;

Κατάλληλα προϊόντα για τον περιορισμό των ερεθισμών.

Κάθε πρωί και βράδυ, πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα για ευαίσθητα μάτια. Αντί για τις γενικά λιπαρές συνθέσεις που κάνουν τα βλέφαρα να πρήζονται, πρέπει να επιλέγετε προϊόντα πιο ρευστά και δροσερά. Προτιμήστε προϊόντα καθαρισμού σε μορφή gel ή λοσιόν, που είναι λιγότερο επιθετικά και δεν αφήνουν καμία λιπαρή μεμβράνη. Επίσης, πρέπει να μην ξεχνάτε να βγάζετε τους φακούς επαφής σας πριν αφαιρέσετε το μακιγιάζ για να μην ερεθίσετε την περιοχή γύρω από τα μάτια. Για το μακιγιάζ, επιλέξτε μάσκαρα, μολύβια, σκιές και eyeliners ειδικά σχεδιασμένα για ευαίσθητα μάτια. Διασφαλίζουν την υψηλή ανοχή τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την εφαρμογή τους. Η αφαίρεση των χρωστικών και άλλων συστατικών που μπορεί να δημιουργήσουν αλλεργίες ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο αντιδράσεων και διασφαλίζει την άνεση της επιδερμίδα και των ματιών.

  • Facebook

Προτεινόμενα για σένα

Προβολή όλων των άρθρων