ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ…

Μελαγχρωματικά προβλήματα: Αίτια & Αντιμετώπιση

Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_focuson_default.jpg

Οι ακτίνες UV και η γήρανση της επιδερμίδας αποτελούν την αιτία των μελαγχρωματικών προβλημάτων πολλών γυναικών. Πώς εμφανίζονται και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά; Ακολουθεί μια γενική επισκόπηση του θέματος.

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΑΓΧΡΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;

Τα διάφορα είδη μελαγχρωματικών προβλημάτων

Από την ηλικία των 30 ετών, ορισμένες γυναίκες εμφανίζουν δυσχρωμίες στην επιδερμίδα τους. Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα διαφόρων προβλημάτων, όπως:

  • Φακίδες (ή σημάδια ηλικίας) αν οφείλονται στην εγγενή γήρανση της επιδερμίδας, ή πανάδες (σημάδια του ήλιου) αν οφείλονται στην τακτική και μεγάλη έκθεση στον ήλιο.
  • Μέλασμα, που συνήθως οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές. Εμφανίζεται με τη λήψη ορισμένων φαρμάκων ή προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο κατά την εγκυμοσύνη χωρίς προστασία. Η λεγόμενη μάσκα εγκυμοσύνης.
  • Ηπατικές κηλίδες ή εφηλίδες.
  • Μελάγχρωση μετά από φλεγμονή, για παράδειγμα μετά από σπυράκι ακμής. Το σημάδι οφείλεται στο πλεόνασμα μελανίνης που παράγεται από τη φλεγμονή.
Αν και τα σημάδια αυτά είναι τελείως ακίνδυνα, μπορεί να είναι αντιαισθητικά.

ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΛΑΝΙΝΗΣ

Όταν διακόπτεται η παραγωγή μελανίνης…

Ο ήλιος, η γήρανση της επιδερμίδας και γενετικοί παράγοντες αποτελούν τις κυριότερες αιτίες που επηρεάζουν το χρώμα της επιδερμίδας. Πράγματι, από την ηλικία των 30 ετών μπορεί να προκαλέσουν διακοπή της παραγωγής και της κατανομής μελανίνης, της χρωστικής που δίνει το χρώμα στην επιδερμίδα μας. Συνεπώς, η μελανίνη κατανέμεται ανομοιόμορφα στην επιδερμίδα και συσσωρεύεται στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Έτσι, το χρώμα της επιδερμίδας γίνεται ανομοιόμορφο και σχηματίζονται κηλίδες στην επιφάνειά του.

ΠΡΟΛΗΨΗ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΜΕΛΑΓΧΡΩΣΗΣ

Καταπολέμηση της υπερμελάγχρωσης

Για να μην εμφανιστούν κηλίδες και για να ανακτήσετε λαμπερή και ομοιόμορφη χροιά, είναι σημαντικό να υιοθετήσετε ορισμένες καλές πρακτικές καθημερινής φροντίδας της επιδερμίδας:

  • Κάθε πρωί, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν κατά των κηλίδων στο πρόσωπο και τον λαιμό. Ο σχηματισμός υπερμελάγχρωσης είναι μια συνεχής διαδικασία που απαιτεί καθημερινή φροντίδα.
  • Προστατέψτε την επιδερμίδα σας από τις ακτίνες του ήλιου χρησιμοποιώντας αντηλιακή κρέμα με προστασία από UVA και UVB και επιλέξτε μεγάλο δείκτη προστασίας σε περίπτωση μεγάλης έκθεσης στον ήλιο. Ο ήλιος είναι ο κυρίαρχος παράγοντας στην εμφάνιση και την επιδείνωση των κηλίδων. Επομένως, η βάση κάθε «θεραπείας» είναι η προστασία από τον ήλιο.
Επίσης, ο δερματολόγος μπορεί να σας προτείνει διάφορες τεχνικές για τη διόρθωση των κηλίδων (λέιζερ, peeling, κρυοθεραπεία, κ.ά.). Μόνο εκείνος μπορεί να κάνει ακριβή διάγνωση και να σας προσφέρει την κατάλληλη αγωγή για το είδος των κηλίδων που έχετε.

  • Facebook

Προτεινόμενα για σένα

Προβολή όλων των άρθρων